Siirry suoraan sisältöön

Taidenäyttely “Elämää metsässä ja pihapiirissä” 1.6.-4.9.2022 Pielavedellä

Ensimmäinen yksityisnäyttelyni järjestettiin Lepikon torpan kahviossa Pielavedellä 1.6.-4.9.2022.

Sain tietää valinnastani Lepikon torpan kahvion kesän 2022 taidenäyttelyn pitäjäksi syksyllä 2021. Näyttelyn järjestäjän esittämä toive oli, että taidenäyttely sopisi hyvin torpan miljööseen ja vanhan ajan henkeen kuvaten suomalaisen metsän eläimiä, kotieläimiä ja maalaiselämää. Aloin sunnitella näyttelyä tältä pohjalta. Valitsin näyttelyyn muutamia aikaisempia eläinmaalauksiani, mutta tein talven ja kevään aikana myös useita uusia maalauksia. Viimeisimmät valmistuivat rimaa hipoen juuri ennen näyttelyä. Täytyy tunnustaa, että sain viimeisteltyä näyttelyn viimeisen possuaiheisen akryylimaalauksen vasta avajaispäivänä… Maalauksen reunat olivat vielä hieman kosteat, kun kannoimme sen varovasti auton takakonttiin avajaisiin lähtiessämme 😄

Lepikon torppa oli mielessä aiheiden valinnassa koko ajan, kun suunnittelin näyttelyä. Kuulin myös museonhoitajalta, että Urho Kekkosen isä oli toiminut aikoinaan metsätyönjohtajana. Olin jo aiemmin päättänyt laittaa edellisenä vuonna Singaporen kansainvälistä akvarellitaiteen näyttelyä varten maalaamani rekiteoksen esille Pielaveden näyttelyyn, enkä ensin meinannut maalata toista hevosta. Keväällä mieli kuitenkin muuttui, ja päätin tehdä toisen hevosaiheisen maalauksen, jossa olisi metsätyössä oleva hevonen. Samalla halusin tuoda esille sitkeää ja monipuolista suomenhevosta, joka on ahkeroinut niin pelloilla kuin metsätöissä, auttanut sodassa ja on nykyäänkin ansainnut paikkansa sekä ratsastuksessa että ravihevosena.Olen maalannut aiemminkin paljon hevosia, ja ne ovat olleet yksi suosikkiaiheeni lapsesta asti.

Lepikon torpan hieno miljöö ja viihtyisä kahvio sopi mielestäni upeasti näyttelyn pitopaikaksi. Olen kovasti otettu ja kiitollinen, kun sain näin hienon tilaisuuden pitää ensimmäisen yksityisnäyttelyni juuri siellä. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia yksityisnäyttelyitä.

» Tutustu Lepikon torppaan

» Tutustu eläinaiheisiin maalauksiini galleriassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *