Siirry suoraan sisältöön

Taidenäyttely “Elämää metsässä ja pihapiirissä” 1.6.-4.9.2022 Pielavedellä

Ensimmäinen yksityinen taidenäyttelyni Pielaveden Lepikon torpan kahviossa 1.6.-4.9.2022.

Sain tietää valinnastani Lepikon torpan kahvion kesän 2022 taidenäyttelyn pitäjäksi syksyllä 2021. Toiveena oli, että näyttely sopisi hyvin torpan miljööseen ja vanhan ajan henkeen kuvaten suomalaisen metsän eläimiä, kotieläimiä ja maalaiselämää. Aloin sunnitella näyttelyä tältä pohjalta. Valitsin näyttelyyn muutamia aikaisempia eläinmaalauksiani, mutta tein talven ja kevään aikana myös useita uusia maalauksia. Viimeisimmät valmistuivat rimaa hipoen juuri ennen näyttelyä. Täytyy tunnustaa, että sain viimeisteltyä näyttelyn viimeisen possuaiheisen akryylimaalauksen vasta avajaispäivänä… Maalauksen reunat olivat vielä hieman kosteat, kun kannoimme sen varovasti auton takakonttiin 😄

Lepikon torppa oli mielessä aiheiden valinnassa koko ajan, kun suunnittelin näyttelyä. Kuulin myös museonhoitajalta, että Urho Kekkosen isä oli toiminut metsätyönjohtajana. Olin jo aiemmin päättänyt laittaa edellisenä vuonna Singaporen näyttelyhakua varten maalaamani rekiteoksen esille Pielaveden näyttelyyn, enkä ensin meinannut maalata toista hevosta. Keväällä mieli kuitenkin muuttui, ja päätin tehdä akvarellimaalauksen metsätyössä olevasta hevosesta. Samalla halusin tuoda esille sitkeää ja monipuolista suomenhevosta, joka on ahkeroinut pelloilla ja metsätöissä, auttanut sodassa ja on nykyäänkin ansainnut paikkansa sekä ratsastuksessa että ravihevosena.Olen maalannut aiemminkin paljon hevosia, ja ne ovat olleet yksi suosikkiaiheeni.

Lepikon torpan hieno miljöö ja viihtyisä kahvio sopii mielestäni upeasti näyttelyn pitopaikaksi. Olen kovasti otettu ja kiitollinen, kun sain näin hienon tilaisuuden pitää ensimmäisen näyttelyni juuri siellä. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia yksityisnäyttelyitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.