Siirry suoraan sisältöön

Maalaukseni mukana akvarellitaiteen näyttelyssä Venäjällä 2021

Tämä vuosi on tuonut useammankin yllätyksen. Alkuvuodesta sain tiedon, että maalaukseni on hyväksytty akvarellitaiteen näyttelyyn Singaporeen. Keväällä ja kesällä minulla oli menossa maalauksia niin moneen näyttelyyn Suomessa, etten ollut enää aikeissa pyrkiä muihin kansainvälisiin näyttelyihin. Toukokuussa sain kuitenkin tutulta taholta viestiä IWS Russian kansainvälisestä näyttelystä, nimeltään “Watercolor with love”. Olin huomannut näyttelyilmoituksen jo aiemmin, mutta sivuutin sen enempää asiaa ajattelematta. Saatuani viestin ja kannustusta osallistumiseen, laitoin parin päivän harkinnan jälkeen hakemuksen menemään. Yllätys oli suuri, kun näyttelyn nimilistojen julkistuksen jälkeen nimeni komeili Suomesta hyväksyttyjen taiteilijoiden seassa.Yhteensä suomalaisia taiteilijoita oli mukana viisi.

Näyttelytiedoissa kerrottiin, että näyttelyyn hakijoita oli yli 60 maasta yhteensä yli 600 teoksella. Näyttelyyn hyväksyttiin 311 teosta 51 maasta. Jyrytysraati koostui kymmenestä kansainvälisesti arvostetusta akvarellimaalarista ympäri maailman. Näyttelyn avajaiset olivat 24.8.2021 Pietarissa. Sen jälkeen näyttelykiertue jatkoi Novosibirskiin ja Moskovaan.

Maalaus, jolla pyrin ja pääsin mukaan näyttelyyn, on nimeltään “Lähdön aika”. Se kuvaa niitä tuntemuksia, joita minulla oli esikoistyttären muutettua pois kotoa. Teos onkin itselleni hyvin tärkeä.

IWS Russian verkkosivusto

Tutustu muihin akvarellimaalauksiini galleriassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *