Siirry suoraan sisältöön

Valtakunnallinen Kissat ja koirat -akvarellinäyttely Galleria Akvartissa

Valtakunnallinen Kissat ja koirat -taidenäyttely järjestettiin 1.- 27.1.2019 Galleria Akvartissa Helsingissä. Näyttelyn teema oli laajennettu koskemaan kissa- ja koiraeläimiä, joten isommatkin kissat ja koirulit olivat sallittuja. Olin ilahtunut, kun kolmesta jyrytykseen tarjoamastani maalauksesta kaksi pääsi mukaan näyttelyyn. Toisessa näyttelyyn hyväksytyssä maalauksessa on tavallinen kotikissa ja toisessa hieman isompi kissaeläin, ilves.

Ystävämme-nimisen maalauksen mustavalkoisen kissan tapasimme edellisen syksyn lomamatkallamme Kreikassa Lesvoksen saarella. Viikon aikana kissa ehti tulla tutuksi, ja lyöttäytyi seuraamme aina, kun huomasi meidät. Kissa jopa hyppäsi syliini hotellin maan tasalla olevalla parvekkeella ja tuli huoneeseemme. Matkan jälkeen koko perhe jäi kaipaamaan tuota hellyydenkipeää kissaa, ja halusin tehdä maalauksen siitä muistoksi.

Ilves puolestaan kiehtoo minua eläimenä, ja tuntuu uskomattomalle, että Suomessa asustaa noita upeita isoja kissoja. Ilveksiä on jopa nähty asuinalueellani Kuopiossa joinakin talvina, vaikka harvinainen näkyhän se kaupungissa on.

Akvartin näyttelyinfossa kerrottiin, että 50 taiteilijaa tarjosi Kissat ja koirat-taidenäyttelyn jyrytykseen yhteensä 126 työtä. Juryttäjä Kati Immonen valitsi näyttelyyn 38 teosta 24 taiteilijalta.

Lisätietoa näyttelystä löytyy tääl.

Tutustu muihin eläinaiheisiin maalauksiini Eläimet-galleriassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *