Siirry suoraan sisältöön

Taiteilija

Taiteilijan polku

Olen piirtänyt lapsesta asti, mutta varsinainen sisäinen taiteilija minussa heräsi, kun kokeilin öljyvärimaalausta kirjastosta lainaamani opaskirjan avulla 16-vuotiaana. Siitä alkoi erityinen innostus taiteen tekemiseen, ja aloin harjoitella piirtämistä ja maalaamista tosissani. Vuosien myötä intohimo kuvataiteeseen ja halu kehittyä taiteilijana on vain kasvanut. Olen käyttänyt monia eri tekniikoita ja välineitä lyijykynästä ja pastelleista öljy- ja akryyliväreihin. Nykyään maalaan eniten akvarelleilla, koska vesiväreillä työskentely sopii minulle, ja antaa sopivasti haastetta – toisinaan vähän liikaakin. Alun perin olin pohjimmiltani enemmän piirtäjä kuin maalari, mikä näkyy usein tarkkuutena töissäni, mutta viime aikoina olen pyrkinyt kohti vapaampaa, maalauksellisempaa jälkeä.

Maalaan mieluiten itseäni puhuttelevia aiheita. Nuorempana etsin aiheita teoksiin ympäriltäni, mutta nykyään aiheet ja ideat pikemminkin löytävät luokseni etsimättäkin. Eläimet ovat olleet alusta lähtien vahvasti läsnä taiteessani, samoin luonnon ja arjen yksityiskohdat. Olen ikuistanut omia kokemuksiani tai mieleen jääneitä aiheita, toisinaan myös lähipiirin kokemia asioita. Usein aiheen taustalla on jokin merkitys, mikä ei välttämättä aukea katsojalle samalla tavalla kuin itse olen maalatessani kokenut. Jokainen hahmottaa maailmaa omalla tavallaan, ja voi kokea myös maalauksen eri tavalla. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa, mutta jos taide herättää jonkun tunteen, se on onnistunut tehtävässään. Tätä toivon myös omassa taiteessani.

Visuaalisuus, kauneuden kaipuu ja ympäristön havainnointi ovat tärkeä osa elämääni.Visuaalisesta suuntautumisesta on hyötyä myös päätyössäni markkinointiviestinnän parissa. Olen tehnyt graafista viestintää ja kuvankäsittelyä, ja suunnitellut mm. esitteitä, mainoksia ja verkkosivustoja. Aiemmin olen tehnyt myös pienimuotoisia kuvituksia. Isompi kuvitusprojekti oli, kun tein kuvituksen ja taiton appeni kirjoittamaan kissa-aiheiseen lastenkirjaan Meidän Milla, joka julkaistiin vuonna 2012. Nykyään keskityn enemmän vapaaseen taiteeseen ja osallistun säännöllisesti erilaisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa. Maalauksiani on hyväksytty viime vuosina myös kansainvälisiin akvarellinäyttelyihin.

Olen saanut kuvataideopetusta mm. Kuopion kansalaisopistossa 1990-luvulla, jossa opiskelin säännöllisesti kymmenen vuoden ajan, ja suoritin aikuisille suunnatun 4-vuotisen kuvataiteen perusopintokokonaisuuden. Osallistun edelleen ajoittain lyhytkursseille Suomessa sekä ulkomaisille verkkokursseille.

Juureni ja kotipaikkani on Kuopiossa, jossa olen asunut koko ikäni.